Wil jij ook leren hoe je heren het beste kunt adviseren? Tijdens de masterclass ‘Kledingadvies voor mannen’, leer je in één dag hoe je je mannelijke klanten een compleet en eigentijds kleur- en stylingadvies geeft. Met uiteraard veel praktische tips, de verschillende pasvormen, het maken van combinaties, de zakelijke etiquette, beste kledingmerken en welke kleding aansluit bij de persoonlijkheid en het beroep.

Outfits Heren

Mannen hebben vaak twee vragen: wat moet (kan) ik kopen en waar? Daar krijg je tijdens deze Masterclass Mannenkleding duidelijk antwoord op. Uiteraard met demonstraties van tientallen kledingstukken die ook meteen gepast kunnen worden. Deze praktische Masterclass is zo ingericht dat je niet alleen goed advies kunt geven maar ook meteen met je klanten kunt gaan winkelen voor leuke, passende mannen outfit.

Kledingstylisten focussen zich veelal alleen op het adviseren van dames terwijl de behoefte aan goed advies voor outfits heren groot is. Wanneer je je ook in herenkleding specialiseert, vergroot je je klantenkring en je mogelijkheden. In één dag leer je alles wat hiervoor nodig is.

Geplande cursusdagen

  • 6 september

Komt een datum je niet uit? Mail dan zodat we kunnen overleggen. Het hele jaar door worden er opleidingen georganiseerd. Je bent van harte welkom om je hierbij aan te sluiten.


Compleet advies
kledingstijl mannen

Stap voor stap neem ik je mee in de wereld van de herenkleding. Je leert hoe je mannen een compleet kleur- en kledingadvies geeft, alles over casual en zakelijke stylingtips aangevuld met de meest voorkomende kledingmerken en winkels. Uiteraard demonstreer ik de belangrijkste kledingstukken en leer je de verschillende pasvormen, merken, maten (hoe meet je die op) voor overhemden, pakken en broeken. Je leert hoe een pak behoort te passen en hoe dit eventueel vermaakt kan worden. Daarnaast is er veel aandacht voor het maken van combinaties zodat je voor elke klant een look kunt creëren die zowel persoonlijk als eigentijds is. Maar ook: welke schoenen “hoort” een man in de kast te hebben, welke pasvormen en merken zijn geschikt voor een kleine, lange, magere of gezette mannen en sluiten aan bij de verschillende stijltypes. Bekijk het boek: ‘Kleding Genoeg Mannen’ in de webshop.

Dit leer je tijdens de Masterclass Kledingadvies voor Mannen

  • Kleuradvies voor mannen
  • Figuurvormen onderscheiden
  • De diverse stijlen
  • Kleding aangepast op het beroep
  • Zakelijke do’s en don’ts
  • Casual kleding en combineren
  • Pasvormen en fits
  • De belangrijkste kledingmerken
  • Persoonlijke verzorging

Tarief € 495,- excl. btw

Masterclass Mannenkleding: in 1 dag klaar

Per dag wordt er op één of twee modellen gewerkt zodat je in de praktijk ervaart hoe een kleur- en kledingadvies in zijn werk gaat. Dit omvat een goede intake, de juiste opbouw en de verschillende kledingstijlen afgestemd op het beroep, bedrijf en de functie. Deze Masterclass is heel praktisch zodat je meteen met klanten kunt gaan winkelen en leuke outfits voor de heren kunt scoren.

Je kunt deze Masterclass Herenstyling volgen als je een opleiding imagestyling of personal styling voor dames hebt gevolgd. Je ontvangt een reader met duidelijke uitleg en essentiële tips. Daarnaast is het handig om mijn boek ‘Kleding Genoeg Mannen’ erbij te gebruiken.

Kledingtips voor mannen

Karin Karstens

Merel mij laten zien hoe je een klant kunt begeleiden tot het gewenste resultaat. Ik kreeg tips die heel concreet waren en een duidelijk effect hadden. Ze geeft niet alleen tips gegeven volgens de etiketten maar ook op persoonlijk vlak. Dit is niet uit boeken te halen, omdat personal styling meer is dan alleen (aan)kleden). En dat laat Merel goed zien.

Karin Karstens

Kim Meijers

Herenstyling; het is geen onbesproken onderdeel geweest in mijn eerdere opleiding, toch had ik het gevoel dat er kennis bij mij ontbrak. Ik volgde de eendaagse training bij Merel en ging met een hele hoop nieuwe inzichten en vol energie naar huis. Het is heerlijk om met haar te sparren over het vak en haar jarenlange ervaring maakt Merel een fantastische leermeester. Ik hoop nog veel van haar te mogen leren!

Kim Meijers

Anna Gigante Herenkleding

Kennis over herenkleding verrijkt je mogelijkheden. Herenkleding is heel anders dan dameskleding. In één dag leert Merel je waar je op moet letten en hoe je mannen een inspirerend en handig stylingadvies geeft. Zo leuk dat ik tijdens workshops en presentaties ook de mannen goed kan adviseren.

Anna Gigante Herenkleding

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.