Al 30 jaar houd ik mij bezig met kleur en geef ik kleurenanalyses. Net als de meeste kleurenanalisten ben ik begonnen met de 4 kleurtypes: lente, zomer, winter en herfst. Dit is een mooie basis maar niet toereikend om persoonlijk en genuanceerd kleuradvies te kunnen geven. Dit geldt zeker voor personen met een getinte huid. Het basis kleursysteem sluit niet goed bij hen aan.

Het is zeker niet de bedoeling om wie dan ook in een speciaal “huidskleurenvakje” te stoppen maar om bepaalde kleurkenmerken te herkennen waarmee we kunnen werken. Zo kan iedereen waar dan ook ter wereld en ongeacht afkomst een passend kleuradvies krijgen.

Inmiddels heb ik zoveel nationaliteiten en personen met diverse achtergronden geadviseerd dat ik een goed beeld heb van de verschillende primaire kleurkenmerken. Een duidelijk voorbeeld zijn Aziatische personen die andere kleurkenmerken en mate van contrast hebben dan vrouwen en mannen uit Brazilië of Spanje, ook als zij nagenoeg dezelfde haarkleur hebben. Inmiddels kan ik mijzelf een specialist in alle kleurtypes noemen. Het kleursysteem van Hi Style Academy is gericht op alle kleurtypes ongeacht afkomst of huidskleur. Zo heb ik voor de getinte huid speciale kleurkaarten ontwikkeld ontwikkeld zoals Donker Winter-Herfst en Koel Gedempt. Ik verwacht dat daar zeker nog een paar nieuwe kleurkaarten bij gaan komen, want er valt nog genoeg te ontdekken over al die mooie huidtinten uit de hele wereld.

Geplande cursusdagen

  • 23 mei
  • 6 september

Aanmelden? Vul hier het contactformulier in!

Masterclass mensen van kleur:
Combinatie van kleuren en mate van contrast

Speciaal voor collega kleurstylisten heb ik een Masterclass ontwikkeld die gericht is op de getinte huidskleur. Tijdens deze ééndaagse training komen al mijn bevindingen aan bod en deel ik specifieke kleurkenmerken en gaan we op modellen van kleur werken. Kom je zelf uit een familie met een gekleurde huid? Je bent van harte welkom om je eigen model mee te brengen. Fantastisch om je familie of vrienden van een goed kleuradvies te kunnen voorzien.

Het kleursysteem van Hi Style Academy is uitgebreid naar 14 kleurtypes en daar komen binnenkort nog enkele kleurkaartjes bij. Met dit systeem kun je alle kleurtypes goed analyseren en adviseren. Bekijk deze in de webshop.

Het is mijn ervaring dat het bij personen van kleur vooral draait om de combinatie van kleuren en dan met name de mate van contrast. Met de losse kleurdoeken kun je dit uitstekend demonsteren. Voor de aanvullende kleurtypes zijn er diverse speciale kleurdoeken die je los kunt bestellen wanneer je de complete kleurdoeken set hebt. Mail mij als je interesse hebt of kom de kleurdoeken bekijken tijdens de gratis Masterclass.

Wat kost een opleiding kleurstylist? Wat praktische informatie

De opleiding kleurstylist wordt gegeven in drie dagen.

  • De lesdag vindt plaats in de studio in Rotterdam, bij je thuis of in je bedrijf.
  • Kleine groepjes met niet meer dan drie tot vier personen. Er wordt op vier tot vijf modellen gewerkt. Dames en heren met een getinte huid van allerlei culturen.
  • Tijdens deze masterclass hoef je geen materialen aan te schaffen. Je oefent met de kleurdoeken en kleurkragen van Hi Style. Zo kun je zelf ervaren wat je fijn vindt, wat aansluit bij jouw manier van werken en in je budget past. Hi Style levert zowel losse kleurdoeken en kleurkragen, kleurkaarten en boeken.
  • Je een certificaat van deelname.

Tarief: € 495,- excl. btw en incl. materialen.

Met de verkeerde kleuren een grauwe tint

Asha is een Hindoestaanse dame met Indiase roots. De warme kleuren links staan haar flets en maken haar huidskleur grauw. Een combinatie van heldere koele en warme kleuren (foto rechts) staan frisser en ondersteunen haar natuurlijke uitstraling.

Dit is een van de zaken die je leert tijdens de Masterclass Mensen van Kleur.

Weia is een Chinese dame met diepzwart haar. De winterkleuren staan prachtig bij haar. Dat is zeker niet geval bij alle Aziatische mensen. Minder contrasterende of felle kleuren of zelfs gedempte kleuren staan vaak mooier dan de heldere winterkleuren. Uiteraard speelt de persoonlijkheid en de energie die de vrouw of man bij zich draagt ook een rol.

Heb je vragen of wil je deze Masterclass volgen?

Vul onderstaand contactformulier in voor meer informatie.

Tarief: € 495,- exclusief btw.