Eigentijds en professioneel

Wil jij kleurenanalist of kleurstylist worden? Volg dan bij Hi Style de eigentijdse, professionele opleiding tot kleurstylist. Start met de driedaagse basisopleiding, later kun je die nog aanvullen met de opleiding Kleurstylist: Verdieping. Zo word je een echte kleuradviseur!

Tijdens de praktijkopleiding Kleurstylist leer je hoe je goede en deskundige kleurenanalyses uitvoert. Aangevuld met een uitgebreid kleuradvies. We behandelen de topkleuren per kleurtype. En leuke kleurcombinaties qua kleding, sieraden, accessoires, haar en make-up. Je leert met de zes belangrijkste kleurtypes te werken: Winter, zomer, herfst, lente, koel en warm. De meeste mensen vallen onder één van deze types. Tijdens de lessen oefen je zowel met de losse kleurdoeken als met de kleurkragen. Zodat je je klanten straks zowel een snel kleuradvies kunt geven, als een uitgebreid. Het lesmateriaal bestaat uit een reader en mijn nieuwste boek: ‘Mooi met Kleding’.

Het hele jaar door

De praktijkopleiding Kleurstylist geef ik in mijn studio in Rotterdam. In overleg kan het ook op een andere locatie. Een lesgroep bestaat uit maximaal drie personen. Ik werk graag met kleine groepjes zodat je er echt alles uit kunt halen!

De opleiding Kleurstylist wordt het gehele jaar door gegeven. Data kunnen we in overleg afstemmen. Vraag naar de mogelijkheden.

Wil je meteen beginnen?

Je kunt ook direct beginnen met de online opleiding kleurstylist.

Je leert dan dezelfde stof en krijgt persoonlijke begeleiding tegen een lager tarief.

Geplande cursusdagen

 • 10, 24 juni, 2 juli
 • 8, 15 & 27 juli
 • 9, 16 & 30 september

Komt een datum je niet uit? Mail dan zodat we kunnen overleggen. Het hele jaar door worden er opleidingen georganiseerd. Je bent van harte welkom om je hierbij aan te sluiten.

Wil je meteen beginnen met de kleurstylist opleiding?

Je kunt ook direct beginnen met de online opleiding kleurstylist. Je leert dan dezelfde stof en krijgt persoonlijke begeleiding tegen een lager tarief. Ook na de online opleiding kleurenanalyse, kun jij je een echte kleuradviseur noemen en kleurenanalyses geven. Start vandaag nog! Of neem eerst even contact op via het formulier onderaan de pagina als je meer wilt weten.

Dit leer je tijdens de opleiding kleurenanalyse

 • Goede kleurenanalyses maken
 • Persoonlijk en eigentijds kleuradvies geven
 • Persoonlijkheid en smaak integreren
 • Kleurcombinaties en stylingtips geven
 • Werken met kleurkaarten

Na een kleuradvies kan je klant meteen gaan winkelen en gericht op zoek gaan. Je hebt ze namelijk precies verteld wat hun mooiste kleuren zijn voor kleding, make-up, sieraden, accessoires en haarkleur. Het mooie hieraan is dat ze veel minder miskopen doen en langer genieten van hun kleding. Ontzettend duurzaam dus.

Een kleurstylist:

 • Beschikt over een gedegen kleurkennis zodat je iedereen van jong tot oud, vrouw of man goed kunt adviseren;
 • Heeft goede kleurmaterialen die niet alleen duidelijk zijn maar ook mooi en eigentijds.

Kleurdoeken van Hi Style

De kleurdoeken van Hi Style bevatten matte en glanzende varianten zodat je ze goed kunt afstemmen op de kleding die iemand draagt. Suède is bijvoorbeeld mat en leer vaak glanzend. Glans is een kleurversterker. Door glans te gebruiken zie je nog beter wat een kleur voor iemand doet.

Koude kleurdoeken van Hi Style
Zoveel van je geleerd Merel! Ik had al eens een kleuradvies gedaan maar dat was lang niet zo uitgebreid. Nu pas begrijp ik waar het om gaat en ken ik mijn topkleuren.
Marja
Warme kleurdoeken van Hi Style

Maatwerk

Met de losse kleurdoeken kun je maatwerk leveren en de verschillende tinten kleur voor kleur vergelijken. Hierdoor ontdek je meteen welke kleuren het allerbeste matchen en wat de klant zelf mooi vindt. Je adviseert je klanten welke kleuren hen het mooiste staan, welke goed combineren en hoe ze leuke kleurcombinaties maken.

Een bijzondere ervaring

Elke kleurenanalyse is weer anders. Dit wordt onder andere door iemands uiterlijk bepaald maar ook door smaak en persoonlijkheid. Bij de ene persoon staan grote kleurcontrasten of prints mooi, bij de ander staan effen, ton-sur-ton combinaties of verfijnde prints mooier. Dit kun je met de losse kleurdoeken goed zien. En nog belangrijker: de klant weet meteen welke kleuren ze kan kopen voor haar jasje, broek, sjaal of lipstick. Er bestaat geen standaard kleuradvies. Bij Hi Style leer je van een kleuradvies een bijzondere ervaring te maken.

Wat kost een opleiding kleurstylist? Wat praktische informatie

De opleiding kleurstylist wordt gegeven in drie dagen.

 • De lesdagen vinden plaats in de studio in Rotterdam, bij je thuis of in je bedrijf.
 • Kleine groepjes met niet meer dan drie personen. Per dag wordt er op vier tot vijf modellen gewerkt.
 • Tijdens de opleiding hoef je geen materialen aan te schaffen. Je oefent met de kleurdoeken en kleurkragen van Hi Style. Zo kun je zelf ervaren wat je fijn vindt, wat aansluit bij jouw manier van werken en in je budget past. Hi Style levert zowel losse kleurdoeken en kleurkragen, kleurkaarten en boeken.
 • Je ontvangt een certificaat nadat je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond.

Tarief: € 1.050,- excl. btw

Hi Style Kleurstylist Verdieping

Opleiding Kleurstylist Verdieping

Nadat je de opleiding tot kleurstylist hebt gevolgd kun je je kleurkennis verder uitbreiden tot twaalf kleurtypes. Met deze kennis lever je nog meer maatwerk en leer je ook de uitzonderlijke kleurtypes goed adviseren.

We behandelen in deze verdiepingsopleiding niet alleen welke kleuren het mooiste staan. Maar ook hoe je de persoonlijkheid van de klant kunt analyseren en in het advies kunt verwerken. Is hij of zij een introvert type of juist uitbundig? Is er behoefte aan zakelijke kleding of juist meer casual? Draagt iemand wel of geen make-up? Deze informatie kun je allemaal in het kleuradvies verwerken.

Lees hier meer over de Opleiding Kleurstylist Verdieping.

Advies op YouTube Hi Style Academy

Hi Stylisten in beeld

De Hi Style Academy leidt al 30 jaar kleurstylisten, personal stylisten en docenten op.
Nog steeds vind ik het geweldig om anderen de snufjes van het vak te leren. Kleding blijft na al die jaren nog steeds bijzonder. Kleur is magisch. Met de juiste tips en tools kan iedereen er leuk uitzien en een stijl vinden die zowel bij hun innerlijk als uiterlijk past. En daarmee echt zichzelf zijn.

Ontmoet de stylisten die bij Hi Style Academy één of alle opleidingen hebben gevolgd. Professionele dames met liefde voor kleur en kleding. Zo nu en dan ontmoeten we elkaar tijdens (nieuwe) opleidingen of de gratis Masterclasses bij Hi Style Academy of spreken we af om bij te kletsen. Bij grote opdrachten roep ik de hulp in van collega’s. En dan krijg ik telkens de bevestiging: het zit wel goed met jullie adviezen!

Onder de cursisten zijn veel (kleur)stylisten, kappers, visagisten, coaches, winkeleigenaren en modeliefhebbers.

 • Marielle

  www.allermooiste-styling.nl

 • Ellen

  www.knapvanellen.nl

 • Hydi

  www.hydihoost.nl

Heb je een opleiding bij Hi Style Academy gevolgd en wil je ook tussen je collega’s vermeld staan? Geef een seintje dan maken we een afspraak voor het maken van een foto. Je kunt zelf kiezen of je je website of Instragram wilt vermelden.

Carmen Levert

Wat ik mooi vind is dat het systeem van Hi Style verfijnd is met 12 kleurtypen; voor iedereen is er een kleurtype op maat. De theorie komt goed aan bod, en net zo de praktijk. Het doet ook enorm veel voor je zelfvertrouwen om je kleuren te kennen. En niet onbelangrijk, het is duurzaam.

Carmen Levert

Fabiënne Lindenbergh

Als stylist wil ik graag mijn klanten beter adviseren bij de styling van hun personal brand shoot. De opleiding tot kleurstylist is een enorme verrijking voor mijn werk. Met veel plezier adviseer ik mijn klanten met kleur en styling.

Fabiënne Lindenbergh

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.