Tijdens een kleurenanalyse leer je welke kleuren het mooiste bij jou staan. Het mooist bij je uiterlijk maar ook bij je persoonlijkheid en smaak. Met meer dan honderd kleursjaals laat ik je zien welke kleuren voor jou werken en welke minder mooi staan. In de goede kleuren straal je en vallen vlekjes, wallen en andere oneffenheden minder op. Dit geldt voor alle leeftijden!

14 kleurtypes

Hi Style werkt met 14 kleurtypes; hieronder vallen de basistypes: lente, zomer, winter, herfst aangevuld met andere kleurtypes. Dit maakt een kleuradvies verfijnder en persoonlijker. Veel mensen vallen bijvoorbeeld tussen het winter- en het zomertype in met als gevolg dat de winterkleuren te hard staan en de zomerkleuren te zacht. Met de juiste nuancering zie je dat het beter klopt. Dit houdt ook in dat je leert welke stoffen (glanzend of mat, effen of dessin) aansluiten bij je uiterlijk. Deze tips kun je toepassen in je kleding, accessoires, make-up en haarkleur. En het scheelt miskopen en tijd.

Tarieven

 • € 275,- inclusief kleurenkaart.
 • Bij 2 personen € 259,- pp
 • Kleur- en figuuranalyse € 449,-

Kleurenanalyse: 1,5 uur

Het leuke van een kleuradvies is dat de kleuren van je kleurtype heel mooi combineren. Zo heb je minder kleding nodig om leuke sets te maken. Uiteraard heb je een paar favorieten, maar je zal zien dat je veel meer mogelijkheden hebt! Of je nu in de winkel shopt of online: je kleurenkaart helpt je bij het maken van de beste keuzes.

Een kleurenanalyse duurt ongeveer anderhalf uur en vindt plaats in de studio in Rotterdam, bij jou thuis of in je bedrijf. Je kunt alleen komen of een afspraak met meer personen inplannen. En uiteraard zijn zowel vrouwen als mannen van harte welkom.

Hi Style is in alle nationaliteiten gespecialiseerd. De basis is hetzelfde maar er zijn nuanceverschillen tussen Scandinavische, Braziliaanse of Indiase personen net zo goed dat alle Aziaten niet hetzelfde kleurtype zijn of vrouwen en mannen uit het Oostblok. Dit geldt voor de diversiteit qua kleur, persoonlijkheid en stijl. Ik spreek vloeiend Engels: so feel welcome if Dutch is not your first language.

Wat ben ik blij dat Merel de tijd heeft genomen om kleur voor kleur te laten zien welk kleurtype ik ben. Helaas had ik elders een verkeerde kleurenanalyse gehad en dat voelde al meteen niet goed.
En ja hoor: ik ben geen zomertype maar een lentetype. Deze kleuren passen veel beter bij mij.
Sandra

Cadeau: een praktisch kleurenkaartje

Je ontvangt na de analyse een praktisch kleurenkaartje met beschermhoesje. Dit neem je mee tijdens het winkelen en beschermt je tegen miskopen. Fijn voor je portemonnee en het milieu. Je kunt het kleurenkaartje op een stof leggen of naast make-up. Zo zie je vanzelf of je de juiste kleuren hebt. Tijdens het advies leg ik ook meteen uit en demonstreer ik welke kleurcombinaties goed bij jou werken. Elke vrouw en man heeft bepaalde kleurcombinaties die geweldig staan. Dit kunnen uni-kleuren zijn, prints met veel kleur of ton-sur-ton-combinaties. Ik zorg ervoor dat je een maat gemaakt kleuradvies krijgt. Het verschil zit hem in de losse kleurdoeken: hiermee kan ik je kleur voor kleur laten zien wat jou mooi staat en waar jij blij van wordt. Bekijk de video’s onderaan deze pagina!

Dit leer je tijdens een kleuradvies:

 • welk kleurtype je bent. Er zijn 14 verschillende kleurtypes!
 • jouw topkleuren; kleuren die altijd goed staan
 • jouw basiskleuren en je accentkleuren
 • mooie kleurcombinaties maken
 • welke kleuren make-up je het beste kunt kiezen
 • welke haarkleuren bij je passen
 • welke sierraden jou het mooiste staan: goud of zilver
 • foto’s met diverse kleuren om zodat je het thuis nog rustig kunt bekijken
 • en na afloop ontvang je het persoonlijke kleurenkaartje dat je makkelijk mee kunt nemen tijdens het winkelen zodat je precies weet welke kleuren je het beste kunt kopen.

Kleur-figuuranalyse

Nieuw is een kleur-figuuranalyse waarbij je naast een kleurenanalyse, kleurenkaart ook figuurtips krijgt; oftewel jouw figuur in een notendop zodat je na een sessie klaar bent om te winkelen! Je krijgt kledingtips voor je lengte, figuur en je gezichtsvorm. Zo zal je duidelijk worden welke combinaties, lengte, stoffen en pasvormen jou het beste staan. Het is geen toevalligheid of kleding je al dan niet goed staat! Hier is altijd een verklaring voor te vinden. En als je dit eenmaal weet, kun je gericht winkelen en winnaars kopen!

Wist je dat op het YouTubekanaal Hi Style Academy veel video’s staan omtrent een kleurenanalyse? Er is een serie genaamd: Kleurencombinaties maar ook korte video’s: ‘1 minute kleuradvies uitgelegd’  of de uitgebreide ‘Kleuradvies uitleg en demonstratie’ en een ‘modern kleuradvies’ en meer.

Kleuradvies op Hi Style TV

logo Hi Style

Carolien

De kleur- en stijlanalyse met Merel heeft mij veel inzichten opgeleverd. Het uitkiezen en kopen van kleding en accessoires doe ik sindsdien met meer aandacht en plezier. Het geeft zelfvertrouwen om er goed uit te zien en dat is met behulp van Merel veel gemakkelijker geworden.

Carolien
logo Hi Style

Bianca

Marjo en ik hadden een hele gezellige dag gisteren en zijn na de kleurenanalyse nog lekker gaan winkelen. Wat een verademing om zo te winkelen, want je kan hele delen van de winkel overslaan. We zijn uiteindelijk echt goed geslaagd, ik heb mooi wit pak gekocht met zeegroen truitje, rode jurk, mooie blauwe linnen jurk en alles met elkaar te combineren. De contrasten en het zeegroen zijn de grote eye-openers en dat werkt ook!

Bianca
logo Hi Style

Fabie

Als freelancer wilde ik graag beter mijn persoonlijkheid uitdrukken in mijn garderobe. Mijn stijl was al vrouwelijk maar ik was op zoek naar een iets volwassenere uitstraling en meer prints. Door Merel leerde ik nieuwe combinaties te maken en ontdekte ik andere merken en nieuwe kleuren die bij mijn kleurtype passen. Sindsdien trek ik iedere dag met plezier de deuren van mijn kledingkast open en heb ik niet meer het gevoel dat ik niets heb om aan te trekken.

Fabie

Contact opnemen

Je bent van harte welkom in de studio in Rotterdam. Dit kan alle dagen van de week.
Uiteraard kom ik ook graag bij je thuis of naar het bedrijf.