Nadat je de opleiding tot kleurstylist hebt gevolgd kun je je kleurkennis uitbreiden tot twaalf kleurtypes. Dit wordt ook wel ‘Kleurverdieping’ genoemd. Zo kun je nog meer maatwerk leveren en leer je ook de uitzonderlijke kleurtypes goed adviseren. Je leert niet alleen welke kleuren het mooiste staan, maar ook hoe je de persoonlijkheid van de klant kunt analyseren en in het kleuradvies kunt verwerken. Is hij of zij een introvert type of juist uitbundig, is er behoefte aan zakelijke kleding of casual? Draagt zij wel of geen make-up? Deze informatie kun je allemaal in het kleuradvies verwerken zodat klanten echt het gevoel hebben dat de kleuren perfect bij hem of haar passen.

Werk je met de 4 basis kleurtypes: lente, zomer, winter en herfst en wil je je kleurenanalyses verder professionaliseren? Dat kan! Hi Style heeft een programma ontwikkeld waarbij je gemakkelijk en snel met meer kleurtypes kunt gaan werken. Dit is niet alleen leuk voor jezelf, ook voor je klanten. Zo kun je nog beter maatwerk leveren waarbij je het beter kunt nuanceren en ook andere factoren kunt verwerken zoals de persoonlijkheid of het figuur. Tijdens de Kleurverdieping leer je werken met het kleursysteem dat ik zelf heb ontwikkeld. Hiermee kun je snel en zorgvuldig analyseren en meteen leuke kleurcombinaties laten zien. Het maakt een kleurenanalyse nog specialer.

Het vergroten van je kleurkennis en het uitbreiden van de kleurtypes kan op twee manieren:

  • Kleurverdieping van 4 naar 6 kleurtypes
  • Kleurverdieping van 6 naar 12 kleurtypes

Geplande cursusdagen

  • 14 april & 13 mei van 10.00 – 16.00

Komt een datum je niet uit? Mail dan zodat we kunnen overleggen. Het hele jaar door worden er opleidingen georganiseerd. Je bent van harte welkom om je hierbij aan te sluiten.

Kleurverdieping van 4 naar 6 kleurtypes

In één dag leer je met de 6 belangrijkste kleurtypes te werken. Dit houdt in dat je zowel een goede kleurenanalyse kunt doen als passend kleuradvies kunt geven. Naast de 4 basis kleurtypes: winter, zomer, lente en herfst leer je met de twee tussenkleurtypes werken. Dit is belangrijk want deze twee kleurtypes komen in Nederland het meeste voor. Het is dan ook een verrijking om hiermee te kunnen werken. Bovendien zul je niet meer hoeven twijfelen tussen lente en herfst of winter en zomer. Veel personen vallen er precies tussenin. Het is dan ook een verrijking om hiermee te kunnen werken.

Het is een intensieve dag maar goed te doen. Voorafgaand ontvang je een reader zodat je jezelf al goed kunt inlezen. Er zijn 4 tot 5 modellen nodig. Zij zijn ongeveer 30 minuutjes nodig. Jullie kunnen zelf modellen zoeken en ik zal dit ook doen als het nodig is. De modellen krijgen een volledig advies en een kleurenkaart. Ik maak een rooster zodat ze niet hoeven te wachten.

Na deze training zou je eventueel door kunnen naar de 12 kleurtypes, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Het tarief voor deze privéles is: € 495,- excl. 21% btw inclusief reader en lunch. Wil je liever alleen komen? Boek dan een privéles.

Hi Style kleurdoeken set in lente- en herfstkleuren
Hi Style kleurdoeken set in winter- en zomerkleuren

Kleurverdieping van 6 naar 12 types

Als je al met 6 kleurtypes werkt of de training ‘van 4 naar 6’ hebt gevolgd, dan kun je je kleurkennis verder professionaliseren naar 12 kleurtypes. De extra 6 kleurtypes komen welleswaar minder voor, het is heel fijn om deze kennis in huis te hebben. De personen die hieronder vallen worden vaak verkeerd geanalyseerd en ondergaan niet zelden meerdere kleurenanalyse. Dat is natuurlijk heel jammer. Met de juiste kennis kun je ook deze bijzondere, uitzonderlijke kleurtypes optimaal bedienen. Deze kleurtypes kennen verrijkt je praktijk enorm.

Het lijkt wellicht wat veel: twaalf kleurtypes. Maar als je er eenmaal mee werkt zal je ervaren dat je de kleuradviezen die je geeft nog meer kunt verfijnen. Het is een duidelijk en compleet systeem waarmee je alle kanten op kunt. Je hebt hiermee ook meer keus zonder dat het ingewikkelder wordt. Integendeel bepaalde “twijfelgevallen” kun je snel en vakkundig benaderen. Tijdens deze opleiding tot Kleurstylist Verdieping kun je diverse kleurdoeken uitproberen en adviseer ik je bij het opzetten van een praktijk. De opleidingen worden zowel gegeven in de studio in Rotterdam of op je eigen locatie.

Elk kwartaal staat er een Kleurstylist Verdieping gepland. Check de data in de agenda. Komen de dagen je niet uit, neem contact op zodat we andere dagen kunnen plannen

Een kleuradvies kun je overal geven zolang je maar beschikt over de juiste kennis en materialen. Ik leer je graag hoe je dit doet.

Praktische informatie

  • De Kleurstylist Verdieping is voor ervaren kleurstylisten die bekend zijn met vier tot zes kleurtypes en het kleuradvies naar een hoger niveau willen brengen.
  • Het omvat twee praktijkdagen.
  • De lesdagen vinden plaats in de studio in Rotterdam of bij je thuis of in je bedrijf.
  • Het is vooraf niet nodig om materialen aan te schaffen. Wanneer je al over kleurdoeken of kleurkragen beschikt, kan ik je hieromtrent adviseren.
  • Je ontvangt een certificaat nadat je de opleiding met goed gevolg hebt afgerond.

Tarief: € 795,- excl. btw.


Interesse? Neem gerust telefonisch contact op of maak een afspraak om je vrijblijvend te oriënteren.

Advies op Hi Style Academy

stylist Berdine Noordzij

Berdine Noordzij

Verder wilde ik je nog laten weten dat ik zo blij ben met de kleurdoeken en kragen! Geweldig om te merken dat de doeken en kragen áltijd een kloppende uitkomst geven. Ik voel me zelfverzekerd en onzeker gevoeld en dat heeft echt te maken met het feit dat je weet en ervaart dat je met goede materialen werkt. Heel veel complimenten voor wat je allemaal ontwikkeld hebt!

Berdine Noordzij

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.