Merel van ‘t Wout leidt docenten op voor het keuzevak imagestyling 

Imagestyling is een keuzevak op de MBO opleiding verzorging, haar en mode. Hi Style leidt docenten op die dit vak (gaan) geven. Meer dan twintig scholen hebben zich inmiddels door Hi Style laten opleiden en begeleiden. Onder andere ROC van Twente, ROC Mondriaan Den Haag, Albeda College Rotterdam en diverse particuliere opleidingen.

Naast het opleiden van docenten, levert Hi Style ook materialen en het lesprogramma dat zowel digitaal als geprint kan worden gebruikt. Elk schooljaar is er een nieuwe update met nieuwe foto’s en actuele onderwerpen. Zo hoeft niet elke school het wiel opnieuw uit te vinden. Uiteraard is het lesprogramma en het niveau aangepast aan de jonge doelgroep en afgestemd op de praktijk.

Ook online opgeleid worden?

Je kunt ook direct beginnen met de online opleiding kleurstylist.

Je leert dan dezelfde stof en krijgt persoonlijke begeleiding tegen een lager tarief.

Hi Style Academy geeft inmiddels de docenten van 22 mbo-scholen opgeleid en dit aantal groeit nog steeds. Daarnaast levert HSA het lesboek en benodigde materialen.

De belangrijkste onderwerpen van het keuzevak imagestyling zijn: kleur, figuur en styling. Docenten worden in korte tijd klaargestoomd om dit vak goed te kunnen geven. Ongeacht of zij lesgeven in het kappersvak, verzorging, visagie of mode. In overleg kan er voor één of meerdere trainingsdagen worden gekozen.

De trainingen worden gegeven op een locatie naar voorkeur zoals op de school zelf of in de studio in Rotterdam. Uiteraard levert Hi Style ook alle benodigdheden zoals kleurdoeken, kleurkragen, posters, kleurkaartjes en het examen. Daarnaast kunnen docenten gratis gebruik blijven maken van de video’s op het YouTube kanaal Hi Style Academyde gratis Masterclasses en de boeken.

Het lespakker is niet alleen heel leerzaam, maar ook erg leuk en sluit helemaal aan bij de jonge doelgroep. Leerlingen die het vak kiezen hebben meer kans op een baan als kapper, visagist of een beroep in de mode.

Digitaal lesmateriaal

Hi Style heeft een compleet lesprogramma ontwikkeld voor het keuzevak mbo imagestyling. Het complete pakket bestaat uit een lesboek, de opdrachtenmap en het examen. Het lesprogramma ontvang je als digitale bestanden die voordelig kunnen worden geprint en er toch professioneel uit zien. Maar ze kunnen natuurlijk ook digitaal worden gebruikt. Op deze manier blijven de kosten laag en is er ruimte om jaarlijks een update aan te schaffen. Het afnemen van de updates is niet verplicht. Maar het houdt het vak wel up to date.

Nieuw: dag trainingen mannenkleding. Tijdens deze eendaagse training is er onder andere aandacht voor: zakelijke kleding, casual kleding, combineren, etiquette en verzorging.

Hi Style heeft de docenten van onder andere onderstaande MBO scholen opgeleid in het keuzevak Imagestyling:

 • Albeda Rotterdam
 • Alfacollege Hoogeveen
 • Aventus Deventer
 • Aventus Apeldoorn
 • Gilde Roermond
 • Graafschapcollege Doetinchem
 • Kappersschool Amersfoort
 • ROC van Amsterdam
 • ROC Landstede Zwolle
 • ROC Mondriaan Den Haag
 • ROC van Twente
 • Scalda Goes
 • Vista College Maastricht

Hi Style heeft meer dan 20 scholen begeleid en getraind. Materialen zoals het lespakket, examen en kleurdoeken kunnen eventueel ook worden geleverd.

Hi Style werkt onder andere voor:

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.