Winkels vol met kleding

De vraag naar stylingadvies is enorm toegenomen. Winkels en webshops hangen vol met kleding. Als je wilt kun je 24/7 winkelen. Veel klanten voelen zich hierdoor verloren. Ze bestellen van alles zonder dat ze er echt blij van worden. De kleding staat niet leuk, past niet goed of valt niet goed te combineren. Ontzettend verspillend voor het milieu ook.

Na de opleiding Personal Stylist

Als personal stylist leer je je klanten wat hen het beste staat. Op die manier kunnen ze sneller winkelen en kopen ze kleding die ze met plezier dragen. En die goed te  combineren is. Klanten doen nauwelijks nog miskopen en hebben minder kleding nodig. Na afloop van de opleiding kun jij persoonlijk stylingadvies geven maar ook workshops organiseren, aan de slag gaan als personal shopper of kasten organiseren.

Al 25 jaar ervaring met personal styling

De opleiding Personal Stylist geef ik al meer dan 25 jaar. De laatste jaren is de opleiding veel persoonlijker en hipper geworden. Er is veel ruimte voor een persoonlijke stijl. Dat willen klanten ook. We gaan op zoek naar pasvormen die zowel flatteren als prettig dragen. Elke klant heeft weer andere wensen en behoeften, dit maakt dit vak ook zo leuk. Hoe fijn is het om mensen blij te maken door samen de unieke stijl te vinden waarin zij zich thuis voelen.

Probeer de online opleiding

Start op elk moment en leer in je eigen tempo

Kun je er niet bij zijn tijdens de opleidingsdagen of heb je minder budget? Schrijf je dan in voor de online opleiding. Je krijgt hetzelfde lespakket tegen een lager tarief.

Geplande cursusdagen

 • 16 & 17 februari, 1 & 29 maart, 27 april en een dag in overleg
 • 19 & 20 april, 4 & 17 mei, 29 juni en een dag in overleg

Aanmelden? Vul hier het contactformulier in!


Snel aan de slag in de praktijk

In deze opleiding leer je stap voor stap hoe je een goed advies kunt geven. Dat begint altijd met een goede figuuranalyse. Ik vertel je alles over de verschillende pasvormen, stoffen en stijlen. En je leert de trucjes hoe iemand langer of slanker lijkt. Maar ook hoe je er bijvoorbeeld vrouwelijker, stoerder of professioneler uitziet. Verder behandelen we hoe je leuke combinaties kunt maken en het budget van de klant het beste kunt besteden.  

De opleiding Personal Stylist is een relatief korte opleiding. Je gaat snel veel leren.  Je kunt er meteen mee aan de slag in de praktijk. Ik blijf je ook erna ondersteunen met gratis Masterclasses waarin ik nieuwe kennis deel. En natuurlijk via de boeken en de YouTube video’s op Hi Style TV.

Theoretische kennis is de basis

Veel stylisten werken op hun gevoel en dat is heel handig, maar het is niet voldoende. Om snel en zorgvuldig te werken, is het belangrijk dat je een goede theoretische basis hebt. Zo kun je een goed advies geven dat op elke mode van toepassing is en de trends overleeft. We willen een eigentijds advies  geven waarmee klanten echt geholpen zijn. Hieronder valt het ontdekken van hun persoonlijke stijl, het maken van leuke combinaties en het adviseren van merken en winkels die bij hen passen.

Carlijn heeft haar certificaat Personal Stylist behaald

Het gehele jaar door starten met de stylist opleiding

De opleiding Personal Stylist start meerdere malen per jaar verspreid over zes dagen. Zo kun je het makkelijk combineren met andere activiteiten en heb je voldoende tijd om alles goed in je op te nemen. Je ontvangt een uitgebreid lesboek, het boek  ‘Mooi met Kleding’ en een persoonlijk stijladvies voor jezelf. Mocht een bepaalde datum niet uitkomen, dan kunnen we deze in overleg verzetten.

Hierin staat informatie over kleurtypes, figuurvormen, het opbouwen van een garderobe, combinaties maken en je persoonlijke stijl ontwikkelen. Er zijn aparte hoofdstukken over professionele kleding en feestkleding. Zo heb je alvast een beeld van de veelzijdigheid van het vak en van deze opleiding. 

Gedegen actuele kennis

Omdat ik zelf dagelijks in de praktijk werk, beschik ik over actuele kennis en weet ik wat klanten willen en fijn vinden. Ik werk niet alleen als opleider maar geef ook dagelijks kleur- en kledingadvies of ga met klanten winkelen. Ik werk zowel met particulieren als met bedrijven of winkels. Ook leid ik docenten van (mbo-)scholen op. Mijn liefde voor mode en interesse in mensen maken dat ik heel persoonlijk en allround advies geef. Deze kennis deel ik graag met jou in deze opleiding. Maar ook via mijn boeken en het YouTube kanaal Hi Style Academy.

Sets maken is één van de aandachtspunten van deze opleidingen. Het belangrijkste is uit te zoeken welke kleding het mooiste staat bij vrouwen met allerlei figuurvormen.

Personal Styling draait om:

 • Het figuur van de klant analyseren zodat je goed kunt adviseren;
 • Alles weten over kleding, vormen, kleuren, stoffen, accessoires en meer;
 • Goede combinaties kunnen maken voor verschillende gelegenheden. 
 • Het leuk vinden om klanten blij te maken!  

Wat ga je leren in de cursus Personal Styling?

De zesdaagse opleiding bestaat uit een intensief programma waarin ik je alles leer wat je wilt weten. Na de eerste twee lesdagen kun je al een figuuranalyse maken en weet je alles over de optische effecten van kleding. De volgende dagen worden besteed aan het werken op modellen, een goede intake maken, demonstraties en uitleg van allerlei kledingstukken, accessoires en lingerie. Dit is je fundament. Daarna leer je meer over combineren en sets voor bijzondere gelegenheden.

Als laatste leer je hoe je iemands smaak en persoonlijkheid kunt ontdekken zodat je de kleding persoonlijk kunt afstemmen. Op die manier heeft een klant het gevoel dat het écht over haar gaat. 

Na je opleiding kun je aan de slag als personal stylist of personal shopper. Je kunt ook workshops geven. Of je werk als verkoopster, kapper of coach naar een hoger level brengen. Je kunt je bij Hi Style verder ontwikkelen met de opleidingen tot Kleurstylist, adviseur Mannenkleding en de gratis Masterclasses.

Tijdens de personal styling opleiding leer je het volgende:

 • Het maken van een goede figuuranalyse en een intake.
 • Uitgebreide stylingtips. Je leert alles over de effecten van kleur, kleding, stof, dessins en details. 
 • Uitleg en demonstraties van de belangrijkste vormen wat betreft rokken, broeken, jurkjes, jasjes en tops.
 • Alles over accessoires en hoe je hiermee kunt spelen.
 • Uitwerking van een advies.
 • Leuke en fraaie sets combineren.
 • Zakelijke tips hoe je je eigen praktijk kunt opzetten of uitbreiden.

De cursus Personal Stylist past bij jou

Deze opleiding is niet alleen geschikt voor beginners maar ook voor meer ervaren stylisten. Je kunt je meteen inschrijven. Maar misschien wil je eerst een keer kennismaken of een les meedraaien. Dit kan persoonlijk, per mail, Zoom of telefonisch. 

Elk  kwartaal geef ik een gratis Masterclass. Dit is een prettige manier om bij te leren, vragen te stellen en andere cursisten en stylisten te ontmoeten. Ook is het een goede gelegenheid om informatie te krijgen over de (online) opleidingen. Elke Masterclass heeft een ander thema. Als je bij Hi Style of Stylingonline een opleiding hebt gevolgd, kun je je zo vaak als je wilt aanmelden. Heb je (nog) geen opleiding gevolgd maar wil je vrijblijvend een keer kennismaken en een les meedraaien dan kan dat ook.

Interesse? Meld je aan voor de gratis masterclass of volg gratis en vrijblijvend een proefles.

Praktische informatie

 • Duur: 6 dagen van 10.00 – 16.00 in Rotterdam
 • De opleiding start meerdere keren per jaar
 • Er wordt op modellen gewerkt
 • Elke cursist krijgt persoonlijk kleding- en stijladvies van mij
 • Je ontvangt een lesboek en mijn nieuwste boek: ‘Mooi met Kleding’
 • Je ontvangt een certificaat
 • Na je opleiding kun je gratis doorleren tijdens de gratis Masterclasses
 • Inclusief lunch
 • Tarief € 2.150,- excl. btw.
stylist Hydi Hoost

Hydi Hoost

De kleur- en stylingopleidingen van de Hi Style Academy zijn allesomvattend en enorm verrijkend voor de kennis van aanstormende stylisten. Wat fijn is dat er naast de opleidingen masterclasses wat maakt dat je je kennis continue bijhoudt. Merel zelf staat nooit stil; ze ontwikkelt nieuwe producten en workshops en neemt al haar studenten hier in mee.

Hydi Hoost

Mariëlle Meurs

Ik was altijd al veel bezig met mode voor mezelf en anderen. En ging daarbij op mijn gevoel af. Met alle kennis die ik bij Merel heb opgedaan, weet ik dat gevoel ook om te zetten in een gefundeerd en persoonlijk advies aan mijn klanten.

Mariëlle Meurs
stylist Anna

Anna Gigante

Merel is gepassioneerd en heeft een natuurlijke manier van lesgeven. Zij heeft enorm veel kennis: stoffenleer, persoonlijkheid, naaitechnieken, modegeschiedenis, duurzaamheid tot trends op internationaal gebied.

Anna Gigante

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.