Eigentijdse en professionele opleiding tot kleurconsulent

Wil jij kleurconsulent worden? Volg dan bij Hi Style de eigentijdse en professionele opleiding tot kleurconsulent. De opleiding kleurenconsulent begint met een driedaagse basisopleiding, waarna je de mogelijkheid hebt om verder te gaan met de opleiding “Kleurconsulent: Verdieping”. Na deze cursus ben je in staat om betrouwbare kleuranalyses uit te voeren en persoonlijk kleuradvies te geven. Bovendien leer je hoe je leuke kleurcombinaties kunt maken voor kleding, sieraden, accessoires, haar en make-up. 
 
Wat leer ik tijdens de opleiding?  
Tijdens de opleiding kleurenconsulent leer je hoe je goede en deskundige kleuranalyses uitvoert, aangevuld met een uitgebreid kleuradvies. Je leert met de zes belangrijkste kleurtypes te werken: lente, zomer, herfst, winter, koel en warm. De grootste groep mensen valt onder één van deze types. In de lessen oefenen we met losse kleurdoeken en kleurkragen.  

Start de opleiding kleurconsulent het hele jaar door 
De opleiding kleurconsulent wordt het hele jaar door gegeven. Data kunnen we in overleg met elkaar afstemmen. Vraag naar de mogelijkheden.

Locaties 
De kleurenconsulent opleiding geef ik in mijn eigen studio in Rotterdam of online.  In overleg is het mogelijk om de cursus op een andere locatie te volgen. Een lesgroep bestaat uit maximaal twee personen. Ik werk graag met kleine groepjes zodat je echt alles uit de opleiding kan halen!   

Wil je meteen beginnen?

Je kunt ook direct beginnen met de online opleiding kleurstylist.

Je leert dan dezelfde stof en krijgt persoonlijke begeleiding tegen een lager tarief.

Geplande cursusdagen

 • 9, 16 & 30 september
 • 28 september, 12 en 25 oktober
 • 17 januari, 1 & 15 februari

Komt een datum je niet uit? Mail dan zodat we kunnen overleggen. Het hele jaar door worden er opleidingen georganiseerd. Je bent van harte welkom om je hierbij aan te sluiten.

Wil je meteen beginnen met de kleurconsulent opleiding?

Je kunt ook direct beginnen met de online opleiding kleurstylist. Je leert dan dezelfde stof en krijgt persoonlijke begeleiding tegen een lager tarief. Ook na de online opleiding kleurenanalyse, kun jij je een echte kleuradviseur noemen en kleurenanalyses geven. Start vandaag nog! Of neem eerst even contact op via het formulier onderaan de pagina als je meer wilt weten.

Dit leer je tijdens de opleiding kleurenanalyse

 • Goede kleurenanalyses maken
 • Persoonlijk en eigentijds kleuradvies geven
 • Persoonlijkheid en smaak integreren
 • Kleurcombinaties en stylingtips geven
 • Werken met kleurkaarten

Na een kleuradvies kun je klant meteen gaan winkelen en gericht op zoek gaan. Je hebt ze namelijk precies verteld wat hun mooiste kleuren zijn voor kleding, make-up, sieraden, accessoires en haarkleur. Het mooie hieraan is dat ze veel minder miskopen doen en langer genieten van hun kleding. Ontzettend duurzaam dus. 

Een kleurconsulent: 

 • Beschikt over een gedegen kleurkennis zodat je iedereen van jong tot oud, vrouw of man goed kunt adviseren;
 • Heeft goede kleurmaterialen die niet alleen duidelijk zijn maar ook mooi en eigentijds.

Waarom een opleiding volgen bij Hi Style?  

Met meer dan 25 jaar ervaring, persoonlijke begeleiding, kleine groepen en de mogelijkheid om de opleiding op locatie of online te volgen zijn wij één van de meest vooruitstrevende aanbieders van de opleiding kleurconsulent.  

Vrouwlijke kleuranalist met blauwe kleding
Zoveel van je geleerd Merel! Ik had al eens een kleuradvies gedaan maar dat was lang niet zo uitgebreid. Nu pas begrijp ik waar het om gaat en ken ik mijn topkleuren.
Marja
Warme kleurdoeken van Hi Style

Maatwerk

Met de losse kleurdoeken kun je maatwerk leveren en de verschillende tinten kleur voor kleur vergelijken. Hierdoor ontdek je meteen welke kleuren het allerbeste matchen en wat de klant zelf mooi vindt. Je adviseert je klanten welke kleuren hen het mooiste staan, welke goed combineren en hoe ze leuke kleurcombinaties maken.

Een bijzondere ervaring

Elke kleurenanalyse is weer anders. Dit wordt onder andere door iemands uiterlijk bepaald maar ook door smaak en persoonlijkheid. Bij de ene persoon staan grote kleurcontrasten of prints mooi, bij de ander staan effen, ton-sur-ton combinaties of verfijnde prints mooier. Dit kun je met de losse kleurdoeken goed zien. En nog belangrijker: de klant weet meteen welke kleuren ze kan kopen voor haar jasje, broek, sjaal of lipstick. Er bestaat geen standaard kleuradvies. Bij Hi Style leer je van een kleuradvies een bijzondere ervaring te maken.

Praktische informatie over de opleiding kleurconsulent 

De opleiding kleurconsulent wordt gegeven in drie dagen. 

 • Duur: 3 dagen
 • Locatie: Studio in Rotterdam, bij je thuis of in je bedrijf  
 • Groepsgrootte: Maximaal 3 personen 
 • Benodigde materialen: Geen, je oefent met kleurdoeken en kleurkragen van Hi Style.  
 • Inclusief: Luxe compacte set van 10 kleurdoeken ter waarde van €123,- en persoonlijk kleuradvies inclusief kleurenkaartje.  
 • Je krijgt ondernemerstips.
 • Certificaat: Na het afronden van de opleiding kleurconsulent ontvang je een certificaat.  

  Meld je aan voor de opleiding kleurconsulent en ontdek de wereld van kleuradvies en styling. Vraag meer informatie aan via het contactformulier en start jouw carrière als professionele kleurconsulent bij Hi Style!  

Tarief: € 1.095,- excl. btw

Hi Style Kleurstylist Verdieping

Opleiding Kleurstylist Verdieping

Nadat je de opleiding tot kleurstylist hebt gevolgd kun je je kleurkennis verder uitbreiden tot twaalf kleurtypes. Met deze kennis lever je nog meer maatwerk en leer je ook de uitzonderlijke kleurtypes goed adviseren.

We behandelen in deze verdiepingsopleiding niet alleen welke kleuren het mooiste staan. Maar ook hoe je de persoonlijkheid van de klant kunt analyseren en in het advies kunt verwerken. Is hij of zij een introvert type of juist uitbundig? Is er behoefte aan zakelijke kleding of juist meer casual? Draagt iemand wel of geen make-up? Deze informatie kun je allemaal in het kleuradvies verwerken.

Lees hier meer over de Opleiding Kleurstylist Verdieping.

Advies op YouTube Hi Style Academy

Hi Stylisten in beeld

De Hi Style Academy leidt al 30 jaar kleurstylisten, personal stylisten en docenten op.
Nog steeds vind ik het geweldig om anderen de snufjes van het vak te leren. Kleding blijft na al die jaren nog steeds bijzonder. Kleur is magisch. Met de juiste tips en tools kan iedereen er leuk uitzien en een stijl vinden die zowel bij hun innerlijk als uiterlijk past. En daarmee echt zichzelf zijn.

Ontmoet de stylisten die bij Hi Style Academy één of alle opleidingen hebben gevolgd. Professionele dames met liefde voor kleur en kleding. Zo nu en dan ontmoeten we elkaar tijdens (nieuwe) opleidingen of de gratis Masterclasses bij Hi Style Academy of spreken we af om bij te kletsen. Bij grote opdrachten roep ik de hulp in van collega’s. En dan krijg ik telkens de bevestiging: het zit wel goed met jullie adviezen!

Onder de cursisten zijn veel (kleur)stylisten, kappers, visagisten, coaches, winkeleigenaren en modeliefhebbers.

 • Histylisten in beeld - Nicole

  Nicole

  www.dtoi.nl

 • Marielle

  www.allermooiste-styling.nl

 • Chandra

  www.coutureclasschandra.nl

Heb je een opleiding bij Hi Style Academy gevolgd en wil je ook tussen je collega’s vermeld staan? Geef een seintje dan maken we een afspraak voor het maken van een foto. Je kunt zelf kiezen of je je website of Instragram wilt vermelden.

Carmen Levert

Wat ik mooi vind is dat het systeem van Hi Style verfijnd is met 12 kleurtypen; voor iedereen is er een kleurtype op maat. De theorie komt goed aan bod, en net zo de praktijk. Het doet ook enorm veel voor je zelfvertrouwen om je kleuren te kennen. En niet onbelangrijk, het is duurzaam.

Carmen Levert

Fabiënne Lindenbergh

Als stylist wil ik graag mijn klanten beter adviseren bij de styling van hun personal brand shoot. De opleiding tot kleurstylist is een enorme verrijking voor mijn werk. Met veel plezier adviseer ik mijn klanten met kleur en styling.

Fabiënne Lindenbergh

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.