Over Merel

Inmiddels leid ik 25 jaar liefhebbers op als kleurstylist en personal stylist, heb ik zes boeken geschreven, het lespakket Imagestyling voor het mbo ontwikkeld en duizenden vrouwen en mannen kleur- en stylingadvies gegeven. Ook lever ik (kleur)materialen aan collega stylisten waarmee ze hun vak beter uit kunnen voeren. Zowel stylisten die ik zelf heb opgeleid als stylisten die ergens anders een opleiding hebben gevolgd gebruiken de  materialen die door Hi Style ontwikkeld zijn.

Nadat ik de school voor Mode en Kleding, destijds een MTS waar ik kleding leerde ontwerpen en maken, had afgerond wilde ik graag verder leren. In Nederland was het aanbod nog niet zo groot vandaar dat ik uitweek naar Londen waar ik mijn MBA Fashion Merchandising haalde. Londen is net als Parijs en Milaan een waar modemekka waar ik naast mode ook heel veel cultuur heb kunnen gesnoven. Tijdens het dagelijkse ritje in de Londense metro en de rondjes in winkels, musea en parken, ontdekte ik dat er heel veel meer uit kleding te halen was dan hier en daar een mooi jurkje of een praktische set.

Op mijn 24-ste ben ik voor mijzelf begonnen als ontwerpster. Dat ging best goed. Toch miste ik kennis om klanten goede adviezen te kunnen geven. Toen ik in Amerika was en hoorde over kleurenanalyses, ben ik meteen een opleiding als kleurenanalist gaan volgen. Dit omvatte destijds alleen nog de 4 seizoenen. Inmiddels heb ik een eigen kleursysteem met 14 kleurtypes ontwikkeld nclusief een eigen lijn met kleurdoeken, kleurkragen en kleurkaarten waar honderden stylisten in Nederland mee werken.

Mijn kennis deel ik graag met al mijn cursisten en docenten. Net als ik liefhebbers van kleur en kleding. Dit doe ik tijdens de kleur & stijlopleidingen, de gratis Masterclasses en in mijn boeken, vlogs en video’s op YouTube.

Mijn stijl is: persoonlijk, eigentijds en fun. Maar het gaat niet om mijn stijl; het gaat erom jouw beste kleuren en stijl te vinden die je passen als een warme jas. Met de juiste tips en tools kan iedereen er leuk uitzien en een stijl vinden die zoveel bij hun innerlijk als uiterlijk past.

Inmiddels zijn er ook veel internationale klanten en cursisten die Hi Style Academy weten te vinden. De opleiding kleurstylist in het Engels (Colour Analysis Training) is zowel online als in de praktijk in het Engels te volgen. Uiteraard kun je ook persoonlijk kleur- en of stijladvies in het Engels krijgen.

Heb je vragen of wil je meer weten? Maak een afspraak of plan een videocall in via het contactformulier of geef ouderwets een belletje: 010 – 4337334.

Hartelijke groet, Merel van ’t Wout

Contact opnemen

Stuur een berichtje, of vraag naar data en tarieven.