Image
Top
Menu

Opleiding Kleding en Stijl

Hi Style Academy

De opleiding Personal Styling start twee maal per jaar:

2017: 12, 13, 14 oktober & 17, 18 november plus een extra dag in overleg
Meld je nu aan!

Opleiding ‘Personal Styling’

Tijdens deze 6 daagse intensieve training leer je kledingadvies te geven aan vrouwen met allerlei figuurvormen, leeftijden, smaken en levensstijlen. Ik deel graag mijn tips en tricks en laat zien hoe elke vrouw – jong of oud – er goed uit kan zien. En leer je graag hoe je met kleur, stof, vorm, proportie en stijl kunt spelen. Inmiddels geef ik deze opleiding alweer 25 jaar, het blijft boeiend en ik zie altijd mogelijkheden tot vernieuwingen. Mode verandert constant. Daar moet je als kledingstylist op inspelen. Ik noem mezelf liever personal stylist dan imageconsultant. Om de eenvoudige reden dat image voor iets is dat aan de buitenkant gebeurt en ik liever de hele persoon in het proces meeneem. Niet mijn wensen maar die van de klant staan centraal. Het is een een allround advies waarbij niet alleen kleur, figuur en kleding, styling en combineren maar ook persoonlijkheid, leeftijd, beroep en functie en uiteraard mode een rol speelt. Kleding waar je er mooi in uitziet en jezelf prettig bij voelt. Maar ook een stijl die kansen biedt en aansluit bij je functie of bedrijf.

Voor wie

De opleiding is bedoeld voor iedereen die het vak Personal Styling wil leren, om het later op professionele wijze uit te voeren. Ook als je al in de mode werkt zal je zien dat de opleiding tot personal stylist een enorme verdieping kan leveren. Immers ook als je vooral op je (mode)gevoel werkt, is het handig om over een dosis theorie te beschikken. Zodat je sneller kunt werken en het ook duidelijk en logisch aan de klant kunt uitleggen. Ik heb het voorrecht voor diverse bedrijven te werken en scholen op te mogen leiden in het vak imagestyling. Dit maakt dat ik weet wat er speelt en waar behoefte naar is: een combinatie van goed allround advies met veel aandacht aan verfraaien en combineren, ofwel personal styling.

Programma

De opleiding omvat 6 dagen. Tijdens de eerste 3 dagen is er vooral aandacht voor het uiterlijk van de klant. Je leert een goede figuuranalyse te maken met daarin alle aspecten die van invloed zijn op de kledingkeuze. Niet alleen de figuurvorm, maar ook de lengte, gezichtsvorm, verhoudingen en de overige lichaamsdelen. Zo bepaalt de gezichtsvorm wel kapsel mooi staat, of oorbellen het goed doen, de vorm van de halslijnen maar ook de vorm van een bril of sjaals.

Als je een goede figuuranalyse kunt maken, kun je spelen met stoffen, dessins, vormen en verhoudingen. Een figuur dat in balans is, heeft veel meer mogelijkheden qua styling. De 4 en 5de dag zijn vooral gericht op styling. Je leert hoe je leuke outfits maakt passend bij het uiterlijk, smaak en persoonlijkheid en levensstijl van de klant. Uiteraard is de mode ook belangrijk. Immers we leven nu en niemand wil er gedateerd uit zien. Heb je een voorliefde voor mode dan ben je bij Hi Style bij het juiste adres. Ik heb een grote voorliefde voor mode en kunst en al heel wat jaartjes werkzaam in dit prachtige vak.

Tijdens de opleiding demonstreer ik meer dan honderd kledingstukken. Klassiekers maar ook trendy items zodat je een goed beeld krijgt van kleding in de praktijk. Ik laat je de effecten van diverse stoffen, vormen en dessins zien. Er wordt een goede basis gelegd waarmee je kunt doorgroeien. Zo kun je na deze training verder specialiseren in herenkleding of de Masterclass Styling volgen. Elke klant is anders. Het gaat erom maatwerk te kunnen leveren.

Naast dameskleding is er ook aandacht voor lingerie, accessoires, herenkleding, het opbouwen van een garderobe, zakelijke kleding en het opzetten van een eigen praktijk. De opleiding tot (persoonlijk) stylist start twee maal per jaar. De eerst volgende vindt plaats op 18, 19 en 20 mei, 30 juni, 1 juli en een extra dag in overleg laatste dag vindt enkele maanden later plaats en is bedoeld om je verder te kunnen helpen aan de hand van je eigen praktijkvoorbeelden.

Waar, wanneer en met wie

De lessen worden in groepjes van maximaal 6 personen gegeven, allemaal hoog gemotiveerde mensen die het vak goed willen leren. De lessen vinden plaats in Rotterdam,van 10.00 tot 16.00. De opleiding start tweemaal per jaar, in oktober en in maart. De precieze data vind je bovenaan deze pagina. Elk kwartaal vinden de gratis inspiratiedagen plaats waarbij je je als Hi Style cursist onbeperkt voor kunt aanmelden. De inspiratie-ochtenden zijn bedoeld om ervaringen met collega’s uit te wisselen, vragen kunt stellen en up-to-date blijft omtrent nieuwe ontwikkelingen op het gebied van mode, kleur en kleding. De dagen zijn een verlengstuk van de trainingen. Elke keer wordt een specifiek thema behandeld zoals de draagbaarheid van nieuwe modetrends, extra uitleg bepaalde kleurtypes, figuurtypes, nieuwe producten en stijlen.

Tarief is op aanvraag.

Interesse? Geef je op.
Samen maken we Nederland steeds een beetje mooier!

Meld je nu aan!


Wil je ervaren of je je thuisvoelt bij Hi Style? Kom een keer vrijblijvend kennismaken of meld je aan voor de gratis inspiratie-ochtend. Samen maken we Nederland steeds een beetje mooier!

“Het is heerlijk om les te krijgen van Merel. Vorig jaar heb ik me bij haar laten bijscholen op het gebied van kleur en stijl. Merel heeft me de “taal van kleuren” leren spreken. Er ging een wereld voor me open, er zijn zo veel mogelijkheden. Ik ben nog steeds blij met de opleiding. Het is een vak dat altijd in beweging is, zo mooi! Merel is helder, professioneel en heeft veel kennis van zaken. Met vragen kun je bij haar terecht en ze geeft je altijd haar eerlijke mening. Heel fijn!”

– Sylvia | www.sylforstyle.nl