Image
Top
Menu

Hi Style

Mode vind ik heerlijk, maar ik word vooral blij van vrouwen en mannen mooi maken. Met mijn bedrijf Hi Style geef ik inmiddels 25 jaar kleur-, kleding- en stijladvies, train ik collega’s en bedrijven en schrijf ik boeken.

Er is de laatste jaren veel veranderd. Er zijn zo veel meer mogelijkheden en verschillende modestijlen. Met gevolg dat advies ook veel persoonlijker geworden is en minder statisch.

Wees je mooiste zelf, dat is mijn eerste stijlregel. Draag kleding die flatteert: je mooiste kleuren, kleding die je mooiste kanten benadrukt. Die aansluit bij je smaak en persoonlijkheid. Een stijl waarin je jezelf bent en die met je meegroeit. Dit maakt het eenvoudiger een garderobe op te bouwen die voornamelijk uit succesnummers bestaat. Waarvan je blij wordt. Kleding is zo veel belangrijker en leuker dan we vaak denken. Met je uiterlijk straal je uit wie je bent en wat je wilt. Zodat je meer kansen hebt.

Ik noem mezelf kledingadviseur. Ik adviseer over een eigen, authentieke stijl. Geen imago, dat is iets wat vooral aan de buitenkant gebeurt.

 

Merel

Na de modevakschool heb ik Fashion Merchandising gestudeerd in Londen. Aangevuld met schoonheidsverzorging en visagie. Na mijn studie heb ik kleding ontworpen en geïmporteerd. Maar ik miste iets. Het leukste vind ik om met kleding én met mensen bezig te zijn. Eruit halen wat erin zit. Laten zien hoe leuk kleding is als je weet waar je op moet letten.

Mijn insteek is: Wees je mooiste zelf. Een kledingstijl waarin je je prettig voelt, maar die ook kansen geeft, zodat je kunt doen wat jij het liefste wilt.

Een stijl omschrijven is niet gemakkelijk. Er is niet één stijl, maar een combinatie van stijlen. Als ik het voor mezelf zou proberen is het modisch en zakelijk met een persoonlijke twist. Kleding die je laat stralen zonder dat het te gemaakt is of je persoonlijkheid overschaduwt. Benieuwd naar mijn stijl? Op Facebook, Instagram en Pinterest deel ik mijn favoriete items en leuke adresjes. Zowel in Nederland als het buitenland.

Honderden collega’s heb ik opgeleid. Ik ben er trots op dat veel van hen goed terecht zijn gekomen. Bij grote evenementen roep ik graag de assistentie van ex-cursisten in. Presentaties en trainingen houden me scherp. Het voelt niet als werken, eerder als gezamenlijk verder groeien en mooie dingen doen.

Mijn werk is er alleen maar leuker op geworden. Er is steeds meer interesse van winkels en het bedrijfsleven. Heel fijn dat grote bedrijven zoals de Bijenkorf en Konijnendijk Mode mij weten te vinden. Het personeel wordt getraind op het gebied van kleur en kleding. Zodat zij niet alleen meer verkopen maar vooral beter. Imagestyling wordt dit aankomend schooljaar als vak aangeboden op diverse MBO’s. De leraren van ROC Twente, Rotterdam en Den Haag volgen bij mij trainingen om hun leerlingen les te geven op het gebied van kleur, kleding en styling. Maar ook particulieren met de meest uiteenlopende beroepen en persoonlijkheden. Ongelooflijk wat kleding en verzorging kan doen. Er is zo veel mogelijk. Je moet alleen weten wat dat is. Tijdens het geven van advies ga ik voor het totaalplaatje. Ik neem alles mee wat van belang is: stof, vorm, kleur, kwaliteit, styling, make-up, haar, accessoires, beroep en persoonlijkheid. Het is belangrijk dat de buitenkant klopt met de binnenkant.

Aanvullend heb ik de laatste jaren coachingstraingen gedaan waaronder NLP en Familie-opstellingen. De combinatie van kleding en persoonlijke ontwikkeling ligt me goed. Ik ben nieuwsgierig naar alles wat ik hiervan kan leren en bijdragen. Het leven staat nooit stil. Inmiddels heb ik een Youtube-kanaal, komen er 2 nieuwe boeken aan, ga ik bewustwordingstrainingen geven met Roos van Rooskleurig en is er een App in ontwikkeling. Kortom ik ben nog lang niet uitgekeken.