Image
Top
Menu

Imagestyling scholen

Hi Style adviseert ook docenten van MBO scholen bij het vak Imagestyling. Hi Style heeft gewerkt voor ROC van Twente, ROC Mondriaan Den Haag, Albeda Rotterdam, Albeda Maassluis en ROC Mondriaan Den Haag.

Imagestyling is een keuzevak op veel MBO’s op het gebied van haar, uiterlijke verzorging en modestyling. Hi Style leidt diverse leraren van deze scholen op. Zodat zij op hun beurt de leerlingen die kapper, visagist of iets in de kleding willen gaan doen, een goede basis mee kunnen geven. Uiteraard op een boeiende en vooral eigentijdse manier. Het programma is omschreven als keuzedeel MBO gekoppeld aan één of meerdere kwalificaties MBO waarvoor invulling moet worden gegeven aan een bepaald aantal lesuren. Het omvat lessen op het gebied van kleur, kleding en styling.

Hierbij geen saaie lesstof maar inspirerende lessen op het gebied van kleur en styling zodat zij hun toekomstige vak op een gedegen manier kunnen gaan uitvoeren. Een goede basiskennis op het gebied van kleur, kleding en styling mag hierbij niet ontbreken. Een prachtige basis. Immers kennis over kleur, figuur en gezichtsvormen en styling niet mag niet ontbreken. Inmiddels heb ik de docenten van ROC van Twente, ROC Mondriaan Den Haag, Albeda Rotterdam, Albeda Maassluis en ROC Mondriaan Den Haag opgeleid. Zo ook particuliere opleidingen zoals KOS kappersopleidingen. 

Uiteraard adviseer ik bij het samenstellen van het lesprogramma. Gezien de jonge doelgroep mag dit speels zijn waarbij eigentijdse App’s, moodboards op Pinterest en andere actuele digitale middelen niet ontbreken. Ik zie het als mijn taak om dit ‘nieuwe vak’ goed op de kaart te zetten. Daar ik in het verleden zelf de MBO-opleiding voor Mode & Kleding heb gedaan, kleding heb ontworpen en momenteel veel voor winkels en bedrijven werk, ben ik goed op de hoogte van de behoefte van de klant en de mogelijkheden bij bedrijven.

Hi Style levert examens en adviseert bij de inhoud van de lessen en opdrachten. Tijdens de trainingen worden de diverse materialen gedemonstreerd waaronder kleursjaals, kleurkragen, kleurkaarten, posters en kleurkaarten. Ik geef hieromtrent graag advies.

Wilt u als MBO het vak Imagestyling ook gedegen aanbieden? Bel of kom een keer vrijblijvend kletsen zodat ik alle in’s en out’s kan delen. Er bestaan diverse mogelijkheden qua trainingsdagen afgestemd op het budget en de wensen.