Image
Top
Menu
18 mei 2016

Liefde. De grote motor in het leven.

Liefde. De grote motor in het leven. Het creëert nieuw leven. We reizen ervoor naar het eind van de wereld. Als je verliefd bent merk je pas hoe krachtig en energiek je bent. Energie te over. Zelfs zo, dat je dagen zonder eten kan. Je letterlijk gevoed wordt met liefde. Hoe kan het toch dat wat we het allerliefste willen, niet te koop is? Liefde en dan niet alleen de liefde tussen partners, maar alle liefdes. Voor de natuur, dieren, kinderen, muziek. Passie voelen voor wat je het allerliefste doet. Het brengt je direct in contact met de bron van creatie. Het vonkje dat dingen mogelijk maakt.

Passievolle mensen zijn niet voor niets succesvol. Ik vraag me serieus af of de drommen mensen die nu op populaire dj’s als Armin van Buuren of Hardwell afkomen, voor de muziek of voor de (liefdes)vibe komen? Liefde en passie. Het inspireert. Het verleidt. We willen liever iets kopen van iemand die aardig is of die je een goed gevoel geeft. Liefde als marketingtool. Wat gek eigenlijk dat dit geen vak is tijdens een studie business.

Door te doen waar je goed in bent en waarbij je je (heel) goed bij voelt, kom je (ongemerkt) direct in contact met de source. Het brengt je in de hoogste stand van zijn. Je gaat helemaal op in dat wat je doet. Je maakt je even niet druk om de dingen die je nog allemaal moet fixen. Of wat anderen doen of laten. De bron is liefde. James Redfield zegt in het boek ‘Het geheim van Shambhala’ het volgende:

 

“De mate van schoonheid die we kunnen zien, bepaalt de hoeveelheid goddelijke energie die we in ons op kunnen nemen. Als we de goddelijke energie kunnen voelen, krijgen de dingen in onze ogen een grotere aanwezigheid”.

 

love-tag

Dit zou ik niet zo maar aangenomen of geloofd hebben, ware het niet dat ik het vele malen persoonlijk heb ervaren tijdens mijn werk als kledingcoach. Als ik met klanten bezig ben, zie ik hun schoonheid. Verbaasd kijken klanten me aan als ik hen complimenteer over hun prachtige ogen of fraaie decolleté. Ik zie ze soms denken: maakt ze nu een geintje? Nee hoor, ik ben bloedserieus. En om het nog erger te maken: ik voel nog liefde voor hen ook. Achteraf begrijp ik dat ik onbewust in contact kom met de bron. Ik een betere versie van mezelf ben als ik advies geef. Zo werken kost geen energie, het geeft energie. Als ik dit zo lees klinkt het hoogdravend. Maar het is iets dat iedereen heeft en ervaart.

Voor het bereiken van het hoogst haalbare: liefde en geluk en daaruit voortkomend succes zal je het toch vooral moeten hebben van positieve energie. Met andere woorden: je snijdt jezelf in de vingers als je anderen pijn doet, dingen sloopt of haat zaait. Met de kennis van nu zou je wel gek zijn! Het verwijdert je van de bon van creatie.

Wat jammer toch dat het minste of geringste korte metten kan maken aan een aangenaam gevoel. Een pittig gesprek, irritaties of zorgen om rekeningen die nog moeten worden betaald: weg bron. Gelukkig kun je net zo snel als dat je het contact verloren hebt, het weer herstellen. Door iets te gaan doen wat je een heel fijn gevoel geeft. Soms kan iets eenvoudigs, zoals een swingend muziekje opzetten, even lekker gek doen of genieten van een zonnestraaltje, voldoende zijn om je weer optimaal te verbinden met de bron.

“En wat te doen met die types waar je je kapot aan ergert?”

De succesvolle auteur Donald Neale Walsch heeft een simpele doch doeltreffende tip. Vraag jezelf tijdens ergernissen en wrijvingen het volgende af: Wat zou liefde doen? Door je af te vragen welke keuzes je zou maken als liefde een rol zou spelen, wordt de situatie meteen luchtiger. Kun je wellicht een beetje begrip voor de ander en jezelf opbrengen. Compassie brengt je ongemerkt dichter bij de bron!

Het lukt mij zeker ook niet altijd, want tjsa ik heb ook zo mijn frustraties. Maar al doende leer je.