Image
Top
Menu
23 november 2015

Ik ben verliefd

Weet alleen niet op wie

De hele dag door plant je zaadjes. Voordat iets zich manifesteert is er onderhuids van alles bezig.
Als je een moestuintje aanlegt voorspelt het pakje met zaadjes wat er komen gaat. Worden het wortelen, tomaten of radijsjes? Dat is met het echte leven wel even anders. Je weet niet óf en wanneer er iets gaat gebeuren. Creëren doe je over algemeen zonder er bewust bij na te denken.

Dat maakt het ook zo lastig. Want wat staat je nu te wachten? Naarstig gaan we op zoek naar zekerheid. Iets dat meestal niet lukt. Het leven geeft geen garanties. Het enige dat je kunt doen is bewust worden van je intentie. De energie waarmee je iets doet. Energie loopt op de werkelijkheid vooruit.

Slecht nieuws kan als een donderslag bij heldere hemel uit de lucht komen vallen. Bedrijven die “ineens” geen goede omzet meer draaien. Een partner die “ineens” niet meer van je houdt. Een stemmetje in je achterhoofd had je terloops van subtiele hints voorzien. Heel menselijk om deze zo lang mogelijk te negeren. Voor veranderingen moet je klaar zijn.

Dit geldt ook voor positieve dingen. Want als die leuke partner in je leven komt, kun je dan wel jezelf zijn? Wordt het niet weer een teleurstelling? Val je niet door de mand als je die droombaan eenmaal hebt? En houd je dan wel voldoende tijd over voor je dierbaren?

Tijdens het cirkelwerk log ik in op de energie van de persoon waarmee ik werk. Om zo de kern van een bepaalde situatie te achterhalen. Ware gedachten en gevoelens komen bovendrijven. Die zijn vaak heel anders dan gedacht. Een dame waar ik mee werkte bleek verliefd te zijn. “Huh? Ik weet helemaal niet op wie”, zei ze verlegen. Maar het klopte: ze voelde vlinders in haar buik. Ik weet het: dit gaat best ver. Verliefd word je als je een leuke man of vrouw ontmoet. Maar het (verliefdheids)proces vindt in jou plaats.

De eerste paar keer geloofde ik ook mijn oren niet. Inmiddels ben ik er wel aan gewend. Je moet iets eerst zijn, voordat je het kunt worden. Er klaar voor zijn.

Het werkt ook andersom: alles klopt. Je hebt een goede website, een mooie werkruimte, volop likes op Facebook, maar… de opdrachten blijven uit. Hoe kan dat? Zou het kunnen dat er ‘iets in jou’ je in de weg staat? Deze vraag stellen we vaak pas als we al het andere hebben geprobeerd. Veel liever gaan we actief aan de slag met een hamer, beitel, laptop of pen en papier, dan dat we onszelf onderzoeken.

Misschien wil jij weten waarom je nog steeds niet bent afgevallen, terwijl je alle diëten hebt versleten? Geen partner hebt terwijl je een prachtig profiel hebt op E-darling? Of dat je bedrijf maar niet van de grond komt? Daar heeft je cirkel vast meer over te vertellen.

handtekening