Image
Top
Menu
4 augustus 2015

Bye Copycat

“Wees je mooiste zelf” is de quote die ik al jaren bezig. Het is waar ik voor sta. Een stijl die aansluit bij wie en wat je werkelijk bent.

Regelmatig krijg ik de vraag: “Hoe kom ik krachtiger, opvallender, rustiger of minder tuttig over?”. Door te gaan staan voor wie je werkelijk bent. Je hoeft helemaal niet te veranderen. Jezelf laten zien zoals je bent, dat is pas krachtig. Niet jezelf zijn is best ingewikkeld. Je zou er bijna een boekje voor moeten bijhouden. Zelfontkenning is zelfdestructie.

Dat is mijn uitgangspunt tijdens het geven van kledingadvies en coaching. Niets is te gek. Je bent goed zoals je bent. In plaats van te verstoppen dat je een tutje bent, kun je het met een knipoog brengen. Als je niet van jurken houdt dan draag je ze toch niet. Geen verplichtingen. Maar zorg wel dat je klopt. Dat je uiterlijk en innerlijk op elkaar afgestemd zijn. En dat je de mooiste, beste, leukste versie van jezelf bent. Want juist dat is wat de wereld compleet maakt.

Laatst gaf ik advies aan Monique. Een prachtige dame met een glansrijke carrière. Desondanks behoorlijk onzeker. Gek genoeg was het dit keer niet de media die dit gevoel bij haar had losgemaakt (“Het is verboden mouwloos te dragen als je 40+ bent”, “Geel is het nieuwe zwart” of: “Wat heb jij nog geen toyboy?”), maar haar eigen dochter. Haar lieve meisje had goede bedoelingen, maar wilde iets van haar moeder maken wat ze helemaal niet was. Ze moest strakke rokken dragen met hoge laarzen en haar gezicht shapen (vorm verbeteren met lichte en donkere poeder). Braaf had ze had alle adviezen opgevolgd. Maar… ze was er niet gelukkiger op geworden en al helemaal niet zelfverzekerder.

Wat ik leuk vind is je in balans te brengen met wie je werkelijk bent. Zowel innerlijk als uiterlijk. Van je eigenschappen je kracht te maken. Eerst heb ik Monique laten zien welke kleuren haar laten stralen. Samen hebben we een kledingstijl gezocht waar ze zich happy bij voelt: eigentijds, vrouwelijk en betrouwbaar. Outfits waarin ze er langer en krachtiger uitziet, maar niet op een gekunstelde manier. Als toetje nog even langs bij Bobbi Brown voor een paar mooie make-upspulletjes en door naar Rob Peetoom voor een verzorgd en vrouwelijk kapsel. Missie geslaagd. De twinkeling in de ogen van Monique zegt genoeg.

Wees je mooiste zelf. Copycats zijn er al genoeg.
handtekening

Copycat